top of page
IMG_0443.JPG

Foto: Loes Houwer Fotografie

Ik ben Brian (hij/hem), 30 jaar en ik ben theatermaker, acteur en theaterdocent. In 2022 ben ik afgestudeerd als docerend theatermaker aan de HKU en in 2016 als acteur aan de mbo theateropleiding in Arnhem. Ik vind de combinatie tussen maken, spelen & lesgeven het allerleukste. 

Op dit moment ben ik als maker en acteur onderdeel van NEUSWIJS. Een collectief van jonge makers uit Utrecht. NEUSWIJS staat voor de nieuwsgierigheid naar de wereld en de mensen om je heen. Wij maken nieuwsgierig, speels, beeldend & vervreemdend theater. Want de echte wereld is al echt genoeg. Dit seizoen tourt ONZE VADERS HETEN THIJS (8+) langs scholen en theaters door heel Nederland.

 

Ik werk ook als artistiek assistent bij Het Filiaal theatermakers in Utrecht (https://www.hetfiliaal.nl), hier ondersteun ik het artistieke team op alle fronten en ben ik de spin in het web tussen het artistieke team en alle andere afdelingen. 

Daarnaast ben ik verbonden aan Theater Vooropleiding Amersfoort (www.theatervooropleidingamersfoort.com). Ik ben mentor en docent van de TVA zaterdag. Ik geef daar onder andere improvisatie lessen, auditie training en les in theater maken. Ook begeleid ik de studenten bij hun audities voor het hbo kunstvakonderwijs en hou ik hun individuele leerlijn in de gaten. 

Naast de TVA zaterdag ben ik ook regisseur van de TVA productiegroep. Met 9 jonge TVA talenten werk ik in 8 maanden naar een grootse locatievoorstelling toe. 

In november en december 2023 tour ik met de 'De Klucht van Sinterklaas' van Het Pretpakhuis door Nederland (www.pretpakhuis.nl). Een hilarische komedie voor de hele familie geschreven door Jon van Eerd. 

Ook ben ik ben te zien in 'Waterland' van Theater Gajes & Jori Hermsen Producties. Een spectaculaire buitentheatervoorstelling over zwemmen, verzuipen of aanpassen. In 2023 speelde de voorstelling op diverse festivals in Nederland en ook in 2024 is de voorstelling op verschillende plekken te zien.

bottom of page